Tips om je kantoor leuk aan te kleden

19aug - door Rashmi Soekhoe - 0 - Over zakelijk

De meeste kantoren zijn op dezelfde manier ingericht, strak, zakelijk en modern. De basis thema’s binnen een kantoor zijn eigenlijk best wel standaard en kunnen soms een saaie uitstraling hebben. Als je de mogelijkheid hebt om je eigen kantoor te mogen inrichten of hier en daar aan te passen dan heb je misschien iets aan de onderstaande tips!

Speelkleed aan de muur

Zijn de wanden van jouw kantoor groot en leeg? Of hangen er schilderijen of fotolijsten met quotes aan de muur? Vind je ze ook behoorlijk koel en onpersoonlijk? Heb je liever iets aan de muur met een persoonlijke waarde? Deze kan je eventueel vervangen met speelkleden. Nu denk je huh speelkleden? Die zijn kinderlijk en niet gepast voor binnen een kantoor. Met speelkleden bedoel ik kleden die een bepaalde stad afbeelden. Bijvoorbeeld de stad waar je geboren bent of jouw woonplaats. Deze zijn netjes voor aan de muur, zien er gezelliger uit en hebben tegelijkertijd een persoonlijke achterliggende waarde. 

Fotolijsten

Je kan je kantoor wat persoonlijker maken door een fotolijstje op je bureau te plaatsen of aan de muur te hangen. Fotolijsten kunnen hiernaast ook voor extra motivatie op de werkvloer zorgen. Je werkt voor je gezin, je ouders of jouw eigen droom. Plaats hier dan ook een foto van in het fotolijstje. Een foto van je man of vrouw, jullie kinderen, je ouders of het totale gezin! Als jouw droom een koophuisje is of een reis naar bijvoorbeeld Mexico plaats daar dan een foto van in het fotolijstje. Wanneer je het even niet meer ziet zitten op werk of al die overuren draait is eraan herinnerd worden waar je het voor doet misschien wel precies wat je nodig hebt. Hierdoor krijg je de boost en motivatie om door te gaan en te werken aan jouw persoonlijke doel!

Planten en bloemen

Breng wat kleur binnen het interieur van jouw kantoor. Koop wat kleine plantjes voor op het bureau of een grote plant voor in de hoek van het kantoor. Zet de plantjes in mooie potten en vergroen het kantoor. Als je niet zo van de langdurige planten met de bijkomende beestjes bent kan je er ook voor kiezen om een bosje bloemen op het bureau te plaatsen. Bloemen brengen nog meer kleur en vrolijkheid naar het kantoor toe door de verschillende kleuren bloemen waar je uit kan kiezen. Hiernaast blijven de bloemen maximaal twee weken goed waarna je weer voor een nieuw bosje bloemen kan kiezen. Hierdoor kan je de sfeer afhankelijk van de soort en kleur bloemen om de twee weken veranderen.