SEO freelancer worden? Dit moet je regelen

28feb - door Jordy Hummel - 0 - Over zakelijk

SEO freelancer

De vraag naar SEO specialisten groeit ontzettend snel. Google zelf laat een stijging zien voor het aantal zoekopdrachten voor “SEO en SEO specialist” over de laatste 15 jaar. Dit komt doordat het gebruik van de zoekmachine intens is toegenomen. Hierdoor is de vraag naar iemand die zich hierin heeft gespecialiseerd ook toegenomen. In deze blog bespreken we wat er allemaal nodig is om aan de slag te gaan als SEO freelancer. 

Thuis werken of een eigen kantoor?

Als SEO freelancer heb je meestal de keuze om thuis of bij de klant zelf aan de slag te gaan. Maar we begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om thuis te werken. Een flexplek of bedrijfsverzamelpand biedt dan dé perfecte oplossing. Bekijk in de buurt of er flexplekken of bedrijfsverzamelpanden zijn. Ga voor een plaats wat centraal gelegen zit en ook nog eens goedkope kantoorplekken aanbiedt. Bodegraven is zo’n plaats. Bodegraven zit centraal en heeft een handige ligging aan de N11/A12. Ga dus op zoek naar een bedrijfspand Bodegraven. Wanneer er geen flexplekken of bedrijfsverzamelpanden in Bodegraven zijn, bekijk dan of er in de omliggende gebieden plekken zijn waar je aan de slag kunt gaan.

Maak een eigen website

Als SEO specialist is het bijna een vereiste om een eigen site te hebben. Voor klanten zul je vaak ook actief bezig zijn met hun websites. Het is dan handig om te weten hoe een website werkt. We raden je aan om een WordPress website te maken. De reden om een WordPress site te maken is omdat veel websites door middel van WordPress zijn gemaakt. Hierdoor raak je snel vertrouwd met het WordPress systeem wat de meeste klanten dus ook gebruiken. Zo schiet jij ze gemakkelijker te hulp wanneer dit nodig is. 

Kennis op peil houden

Het algoritme van Google blijft continue veranderen. Als SEO specialist is het daarom zeer belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SEO. Verdiep je daarom in SEO Youtube kanalen en SEO websites. Verder is je algemene kennis over online marketing ook erg handig. Uiteindelijk is het doel om de klant te helpen groeien met zijn of haar onderneming en/of website. 

Verdiepen in tools en software

Een SEO specialist fungeert niet zonder SEO tools. Er zijn ontzettend veel tools beschikbaar. Kies daarom een aantal tools uit en probeer er achter te komen hoe deze tools precies werken. Google zelf heeft ook 2 tools die onmisbaar zijn voor een SEO specialist: Google Analytics en Google Search Console. 

Eerste klant binnen halen

Vervolgens is het zaak om je eerste klant binnen te halen. Voor veel SEO freelancers is dit een lastige taak. Bezoek eens netwerkborrels of neem eens een dag om prospects te benaderen om te vertellen wat jij ze te bieden hebt.

Er valt dus een hoop te doen wanneer je aan de slag wilt gaan als SEO freelancer. Het belangrijkste is dat je dagelijks plezier uit je werk haalt en dat je voldoening haalt uit het helpen van klanten. Ik wens je veel succes met je SEO carrière.