De beste laptop om op te bloggen

22jul - door Matthijs - 0 - Over zakelijk

Als we praten over SEO dan denk jij natuurlijk direct aan content. Seo is namelijk veel content schrijven. Bloggen, linkbuilding, categorieteksten optimaliseren, etc. Je hebt een aantal programma’s waar je graag mee werkt, maar welke computer of laptop ideaal is hebben we nog niet besproken. Dat doen we dus vandaag.

Toetsenbord

Bij content en typen denken we natuurlijk aan een fijn toetsenbord. Er zijn genoeg laptops met fijne toetsenborden, maar terwijl ik dit aan het typen ben besef ik mij hoe blij ik ben met mijn ‘losse’ toetsenbord. Ik werk zelfs overigens vanaf een HP envy x360 met gewoon een extra toetsenbord met een usb-kabel. Lekker simpel, maar het typt zo veel makkelijker dan een laptop. Oke, je gooit dan wel een beetje de waarde en flexibiliteit van een laptop overboord, maar je hoeft dat extra toetsenbord natuurlijk niet per se mee te nemen in de trein. Maar op je vaste plekken, thuis of op kantoor, biedt het zeker meerwaarde.

Ga jij geen extra toetsenbord aanschaffen? Kies dan in ieder geval voor een laptop met ingebouwd numeriek toetsenbord. Dit werkt zoveel prettiger en geeft meer ruimte op het toetsenbord.

Schermgrootte

Als je toetsenbord in formaat toeneemt, wordt je scherm over het algemeen ook groter. En op een groter scherm past meer content. Zeker bij het verwerken van grotere stukken tekst werkt dat veel prettiger. Ook hoef je dan niet zoveel in te zoomen en met hele kleine lettertjes te werken, maar kun je gewoon een normale grootte instellen en zie je nog steeds voldoende content tegelijk op je scherm. 

Ook biedt een groter scherm de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee tabbladen naast elkaar te openen. Handig als je informatie moet verwerken om te lezen en schrijven in dezelfde view. Ook Seo tools zoals Analytics komen beter tot zijn recht op een groter scherm. Je wilt scrollen in tabellen en grafieken zoveel mogelijk voorkomen omdat jij juist wilt analyseren vanuit één overview.

Sowieso is het prettig om een extra scherm aan te kunnen sluiten. Dit gaat het meest eenvoudig via HDMI. Sterker nog, dan kun je je laptop zelfs makkelijk aan je televisie aansluiten. Handig! Voor bijvoorbeeld een presentatie of filmpje kijken.

Accuduur

Oke, dit hangt een beetje af van het feit of je veel onderweg of op locatie werkt. Maar ben je veel onderweg of bij klanten dan is een lange accuduur natuurlijk wel zo prettig. Niets is zo irritant als dat halverwege je rit je laptop uitvalt of je tijdens je presentatie ineens tóch de stroom moet aansluiten. Je lost het eenvoudig op met, je raadt het al, een goede accucapaciteit. Sterker nog, als mijn laptop geen goede accucapaciteit had was ik nu maar tot de derde alinea gekomen met schrijven. Super zonde!