Waarom werken in de sales het allerleukst is!

26apr - door Jet van der Lubbe - 0 - Over Geen categorie

De titel spreekt voor zich, wanneer je een baan in de sales hebt ben je sowieso de leukste thuis. Je bent de hele dag bezig met verkopen, of het nou producten of diensten zijn. Klanten hangen aan jouw lippen, en dat weet jij maar al te goed. Jouw overtuigingskracht werkt aanstekelijk en jij bent bulletproof, elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Naast het verkopen ben je ook bezig met luisteren, je luistert namelijk voortdurend naar klanten en dit maakt van jou ook nog is een ontzettend goede luisteraar. Eigenlijk ben je dus van alle markten thuis!

 

Money!

Voor de een wél doorslaggevend, voor de ander niet. Maar al met al is het natuurlijk wel lekker als je een goed zakcentje verdiend. Wanneer je werkt in de sales wordt je vaak goed beloond door middel van aantrekkelijke bonussen. Heerlijk toch? Dit heb je niet alleen met fulltime banen. Ook wanneer je een bijbaan in de sales hebt werk je met lekkere bonussen. Ideaal toch?

 

Elke dag is anders

Wanneer je werkt in de sales moet je wel een beetje van afwisseling houden. Geen enkele dag is hier namelijk hetzelfde. Je hebt elke dag met verschillende mensen te maken, en deze mensen hebben ook allemaal andere behoeftes. Maar no worries, door deze afwisseling is het nooit saai!

 

Jij kan alles!

Zoals ik al zei ben je van alle markten thuis. De beste sales personen zijn mensen die ontzettend empatisch zijn naar anderen. Je bent continue bezig met de ander proberen te begrijpen. Je bereikt hier ontzettend veel mee, want door het begrijpen van de ander kom je achter zijn standpunt. Wat wil je de klant? Wat vind hij? Je bent goed in staat om te luisteren. Je weet wanneer je eerlijk moet zijn en zal dit altijd zeggen, hierdoor ben je geloofwaardig en verdien je het respect van de klant.

 

Al met al, geloof in jezelf. Er wordt gezegd dat dit het krachtigste wapen op aarde is. Dus, als jij een goede verkoper wilt worden, begin bij jezelf. You can do it!