Last van een verstopping? Die kun je voorkomen!

20feb - door Redactie - 0 - Over Geen categorie

Wanneer mensen last hebben van een verstopping is er eigenlijk altijd iets waardoor deze is ontstaan en negen van de tien keer is dit ook nog iets wat voorkomen kan worden. Mensen gaan niet verstandig om met hun riool en dat zorgt voor tal van problemen. Daarom schrijf ik deze blog. Een overzicht van de redenen waardoor een verstopping ontstaat en maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je riool een stuk minder vaak verstopt. Zonder verder gedoe, hierbij een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw toilet nooit meer verstopt.+

Pas op met wat je doorspoelt

Een toilet is geen prullenbak en ik neem aan dat iedereen daar hetzelfde over denkt, toch zie ik als loodgieter Utrecht zoveel vreemde dingen door het toilet gespoeld worden. Van tandenborstels, tot afgedankte tandpasta tubes. Het meest voorkomende probleem is echter wel overmatig gebruik van toilet papier. De afvoer die aan je toilet gekoppeld zit, heeft namelijk een veel kleinere diameter dan de ruimte waarin jij je toiletpapier deponeert. Dit betekent dat het toilet hierdoor een stuk sneller verstopt.

Dreigt er een verstopping? Spoel dan alvast door

Wanneer je het idee hebt dat een toilet dreigt te verstoppen, dan is het handig om deze alvast te spoelen door middel van een vloeibare ontstopper. Dit zorgt ervoor dat deeltjes die mogelijk een toilet laten verstoppen alvast doorgespoeld worden. Hierdoor is de kans op een uiteindelijke echte verstopping kleiner en dat scheelt natuurlijk een heleboel.

Succes!

Wanneer deze tips niet werken en je uiteindelijk toch last hebt van een verstopping, dan kun je het beste de loodgieter bellen. Ik was laatst in Woerden en mensen hadden al zoveel geprobeerd voordat ze de loodgieter woerden belde dat het hele riool vervangen moest worden. Probeer kleine dingen dus zelf te doen, maar laat de echte klus over aan de vakman.