Organiseer je congres met de grootste zorg

17feb - door admin - 0 - Over Organiseren

Wanneer je een congres gaat organiseren op een externe locatie moet je met van alles rekening houden. Je wilt dat je gasten en jij het zo goed mogelijk naar hun zin hebben. Wanneer je dat wilt is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Een congres is pas echt een succes wanneer al je gasten het naar hun zin hebben. Daarom moet je bij het selecteren van je locatie of congrescentrum rekening houden met een aantal zaken. Zaken die ervoor zorgen dat de gasten die op je congres komen zichzelf sneller vermaakt voelen en het congres beter aansluit bij de locatie. Daarom in deze blog een aantal tips.

Zorg voor een goede en logische geografische locatie

Wanneer je op zoek gaat naar een locatie voor je congres zorg er dan in ieder geval voor dat je een goede centrale locatie uitkiest voor al je gasten. Een locatie waarvan jij zeker weet dat iedereen deze gemakkelijk kan bereiken. Een centrale locatie voor je gasten en niet alleen voor jezelf. Kijk naar de ligging met betrekking tot afritten en opritten en natuurlijk loopafstand tot het station.

Maak goede afspraken

Maak goede en duidelijke afspraken met de congreslocatie over catering, gebruik van beeld en geluid en dergelijke zaken. Dit zorgt ervoor dat je naderhand niet voor vervelende verassingen komt te staan. Daarnaast is het verstandig om in kaart te brengen of er mensen op de locatie komen die allergisch zijn voor iets dat je wilt gaan serveren. Wanneer dit het geval is moet je afspraken met de locatie maken over de catering zodat iedereen kan genieten van de heerlijke lunch die je gaat serveren.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het organiseren van je congres op locatie bij een extern congrescentrum!