Ventilatie en decentralisatie

2feb - door admin - 0 - Over Geen categorie

Voor veel mensen is het installeren van mechanische ventilatie een struikelblok, omdat ventilatie een enorme afbreuk kan zijn aan het design van je woning. Daarnaast maakt ventilatie natuurlijk gewoon herrie en doet dit dus absoluut afbreuk aan het design van je woning. Ruimtes worden gevuld met lawaai en ventilatie bestaat uit grote witte, glanzende kasten. Dat is natuurlijk zonde en eigenlijk totaal niet nodig. Als je bewust niet voor ventilatie kiest door bovenstaande “mogelijke” nadelen, dan kun je gerust zijn. Ventilatie en ventilatiesystemen kun je namelijk prima decentraliseren.

Decentralisatie door middel van instortkanalen

Wanneer je ventilatie wilt decentraliseren, kun je het beste kiezen voor instortkanalen. Instortkanalen plaats je in het beton van je woning en in deze kanalen leg je vervolgens buizen, ventilatiebuizen, ventilatieroosters en bijvoorbeeld een spirobuis. Zorg ervoor dat je de capaciteit van je ventilatie afstemt op de buizen die je gebruikt. Wanneer de capaciteit van de ventilatie te hoog is, kan dit zorgen voor geluidsoverlast. De buizen kunnen dan namelijk gaan fluiten en rommelen. Uiteraard kun je dit gedeeltelijk oplossen door middel van geluiddempers, maar eigenlijk wil je dit soort kwesties niet gedeeltelijk oplossen, maar gewoon voorkomen. Precies om deze reden kun je er beter voor kiezen om ventilatie af te stemmen op de buizen die je wilt installeren of andersom.

Maak in één keer de juiste keuze

De juiste keuze maken is dus van belang. Het installeren van ventilatie en dergelijke kun je maar beter in één keer goed doen. Zoals hierboven beschreven is er voor de installatie van ventilatie vaak breekwerk nodig. Dit soort breekwerk kan een oplopende kostenpost zijn die je liever niet hebt. Daarom is het zaak om in één keer de juiste keuze te maken. Wanneer je niet helemaal zeker bent over je keuze kun je het best de hulp inschakelen van een specialist.